am Česta pitanja

1. Licence i način stjecanja

Nakon položenog tečaja za učitelja snowboarda dobije se IVSI licenca. Sa IVSI licencom učitelj snowboarda može raditi u školama skijanja u Hrvatskoj i u nekim državama inozemstva (dobro se raspitati za pojedine države ili pokrajine država. Za rad u Italiji potrebno je imati dozvolu za rad od strane HZUTS-a).

Obveze učitelja sa IVSI licencom:
- Svake godine plaćati državnu članarinu ZTUSH-u, HZUTS-a i članarinu područnome zboru u koji ste učlanjeni
- Imati važeću IVSI licencu (min. 1 u 3 god. sudjelovati na seminaru za produživanje licence)
- IVSI markicu za narednu godinu nalijepiti na iskaznicu HZUTS-a, koju je potrebno imati uz sebe prilikom rada
- Tijekom rada nositi amblem učitelj snowboarda (ZTUSH i HZUTS) (Uz iskaznicu i amblem, prilikom rada potrebno je imati i važeći osobni dokument)

Po položenom Učiteljskom tečaju (IVSI) može se pristupiti ISIA seminaru. Ako se uspijšno položi ISIA seminar dobija se ISIA licenca. ISIA licenca je profesionalna licenca. Učitelj snowboarda sa ISIA licencom dobiva ISIA markicu sa ISIA brojem za narednu godinu koju mora nalijepiti na iskaznicu HZUTS-a. Sa ISIA licencom učitelj može raditi u školama skijanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. (Za rad u Italiji potrebno je imati dozvolu za rad od strane HZUTS-a).

Obveze učitelja snowboarda sa ISIA licencom:
- Svake godine plaćati državnu članarinu HZUTS-a, ISIA članarinu i članarinu područnome zboru u koji ste učlanjeni
- Imati važeću ISIA licencu (min. 1 u 3 god. sudjelovati na seminaru za produživanje licence)
- ISIA markicu za narednu godinu nalijepiti na iskaznicu HZUTS-a, koju je potrebno imati uz sebe prilikom rada
- Tijekom rada nositi amblem ISIA učitelj (ZTUSH i HZUTS) (Uz iskaznicu i amblem, prilikom rada potrebno je imati i važeći osobni dokument)

2. Koliko imam vremena za polaganje II. dijela specijalnosti od kada položim I. dio specijalnosti za učitelja snowboarda?

Razmak između prvog i drugog dijela specijalnosti je min 1 godina, a max 2 godine. Ako je prošlo više od 2 godine osoba mora ponovno ići na 1. dio specijalnosti.
*Postoji mogućnost da osoba pošalje zamolbu te ako je zamolba odobrena produžuje se na još 1 godinu (do sljedećeg tečaja).

3. Postupak učlanjenja u Zbor trenera i učitelja snowboarda Hrvatske i Hrvatski zbor učitelja i trenera sportova na snijegu

1. Učlaniti se u Zbor trenera i učitelja snowboarda Hrvatske

- Uplata godišnje članarina od (7,00 EUR), iskaznica (4,00 EUR) i amblema (11,00 EUR). Uplatu je moguće izvršiti jednom uplatnicom (22,00 EUR) na kojoj je izrazito naznačeno vaše Ime i Prezime a pod opisom plaćanja navedeno: “Učlanjenje u ZTUSH”
- IBAN: HR2024020061100546827

2. Učlaniti se u željeni Područni zbor Hrvatskog zbora učitelja i trenera sportova na snijegu

- Sve o područnim zborovima možete pronaći ovdje.

3. Učlaniti se u Hrvatski zbor učitelja i trenera sportova na snijegu

- Popuniti prijavnicu ovdje.

4. Koliko vrijedi licenca?

IVSI i ISIA licence vrijede 3 godine. Nakon 3 godine potrebno je prisustvovati Državnom seminaru za obnovu licence. Obavijest o održavanju seminara pratite na našem webu. Da bi licenca bila valjana kroz te 3 godine potrebno je svake godine uplatiti članarine ZTUSH-u, HZUTS-u i područnom zboru, te time dobiti važeće markice/holograme za svaku od godina. Licenca vrijedi kalendarsku godinu.