am Česta pitanja

Česta pitanja


1. Što znači naziv Pripravnik učitelja snowboarda?
2. Što je učitelj snowboarda?
3. Što je ISIA licenca?
4. Koja je dobnara granica za pristupanje tečaju?
5. Koliko imam vremena za polaganje tečaja za učitelja snowboarda od kada položim za pripravnika učitelja?
6. Koju licencu dobivam s kojim položenim stupnjem?
7. Što sve moram učiniti da dobijem valjanu licencu?
8. Koliko vrijedi licenca?

1. Što znači naziv Pripravnik učitelja snowboarda?

Naziv Pripravnik učitelja snowboarda dobiva osoba sa završenim i uspješno položenim ispitom na kraju tečaja za pripravnika učitelja snowboarda (I. dio specijalnosti). Položeni elementi pripadaju u osnovnu školu snowboarda. Licenca za pripravnika vrijedi dvije godine i ne obnavlja se nego pripravnik u te dvije godine mora pristupiti tečaju za učitelja snowboarda (II. dio specijalnosti). Pripravnik učitelja snowboarda smije raditi isključivo pod nadzorom mentora, odnosno licenciranog učitelja snowboarda.

2. Što je učitelj snowboarda?

To je osoba koja je završila i položila ispit na kraju tečaja za učitelje snowboarda (II. dio specijalnosti) i položila sve teorijske ispite po programu Skijaškog učilišta, te tako sječe pravo na IVSI licencu. Učitelj snowboarda može raditi sa grupama ili individualno bez ograničenja jedino unutar Republike Hrvatske, odnosno u zemljama gdje je bilateralnim dogovorom omogućen rad hrvatskih IVSI učitelja. Njegova licenca vrijedi tri godine i nakon ili unutar te tri godine mora prisustvovati seminaru za ućitelje snowboarda i tako obnoviti licencu.Skijaško učilište kao nositelj programa sa Hrvatskim zborom učitelja i trenera skijanja i u suradnji sa Zborom trenera i učitelja snowboarda Hrvatske raspisuje tečaj za učitelja snowboarda.

3. Što je ISIA licenca?

To je licenca koju može ostvaritu učitelj snowboarda koji je odradio školovanje na ISIA kampu, na kraju kojega je uspješno položio sve ispite. ISIA licenca je međunarodna profesionalna licenca koja je priznata u 39 zemalja te s tom licencom učitelj smije raditi izvan domovine, isto kao i za strane škole. Učitelji snowboarda nakon ostvarivanja prava na nacionalne (IVSI) licence se mogu odlučiti za polaganje ispita za međunarodnu (ISIA) licencu tako da se prijave na ISIA kamp koji organizira svaka zemlja članica za sebe. U kampu se radi na svim elementima škole snowboarda, uz posebni naglasak na metodiku i teoriju.

4. Koja je dobnara granica za pristupanje tečaju?

Da bi pristupili prvom tečaju i dobili zvanje "Pripravnik učitelja snowboarda" morate imati navršenih 17 godina i minimalno završenu osnovnu školu.

5. Koliko imam vremena za polaganje tečaja za učitelja snowboarda od kada položim za pripravnika učitelja?

Razmak između polaganja I. i II. dijela specijalnosti je minimalno jedna godina, a maksimalno 2 godine.

6. Koju licencu dobivam s kojim položenim stupnjem?

S položenim I. dijelom specijalnosti (Pripravnik učitelja snowboarda) dobivate hrvatsku licencu te možete raditi uz mentorstvo licenciranog učitelja snowboarda, a s položenim II. dijelom specijalnosti (Učitelj snowboarda) dobivate IVSI licencu.

7. Što sve moram učiniti da dobijem valjanu licencu?

1. Učlaniti se u Zbor trenera i učitelja snowboarda Hrvatske (ZTUSH)

• Uplata godišnje članarina od (50,00 kn), iskaznica (30,00 kn) i amblema (80,00 kn). Uplatu je moguće izvršiti jednom uplatnicom (160,00 kn) na kojoj je izrazito naznačeno vaše Ime i Prezime a pod opisom plaćanja navedeno: “Učlanjenje u ZTUSH”
• Poslati jednu digitalnu sliku na info@snowboard-ucitelji.hr za naznakom «IME I PREZIME – Slika za iskaznicu»
• IBAN: HR2024020061100546827


2. Učlaniti se u željeni Područni zbor Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja
• Sve o područnim zborovima možete pronaći ovdje.

3. Učlaniti se u Hrvatski zbor učitelja i trenera skijanja (HZUTS)
• Uplata godišnje članarine (200,00 Kn), uplata iskaznice (60,00 Kn)
• Popuniti prijavnicu ovdje.

8. Koliko vrijedi licenca?

3 godine. Nakon te 3 godine potrebno je prisustvovati Državnom seminaru. Obavijest o održavanju seminara pratite na našem webu. Da bi licenca bila valjana kroz te 3 godine potrebno je svake godine uplatiti članarine ZTUSH-u, HZUTS-u i područnom zboru, te time dobiti važeće markice/holograme za svaku od godina. Licenca vrijedi kalendarsku godinu.