Zbor trenera i učitelja snowboarda Hrvatske
Početak
Tečajevi
Kalendar
Elementi hrvatske škole
Foto album
O nama
Česta pitanja
Kontakt


Snowboard učitelji


Upiši se i primaj novosti putem e-maila


Linkovi

 

Hrvatski zbor učitelja i trenera skijanja

 

Tražilica:  
Snowboard učitelji
s

Kako postati učitelj snowboarda??

 

U nastavku se nalaze kratke upute za ostvarivanje statusa i dobivanje zvanja učitelja snowboarda.

 

Praktični dio Tečaja sastoji se od dva dijela – I. i II. dio specijalnosti. Razmak između polaganja I. i II. dijela specijalnosti je minimalno jedna godina, a maksimalno 2 godine.


Svaki od tečajeva traje devet dana gdje se osam dana vozi i radi sa demonstratorima a zadnji, deveti dan, je rezerviran za nastup ispred državne ispitne komisije koja će vas ocjenjivati. Kalendar tečajeva u organizaciji Skijaškog učilišta možete pogledati u rubrici Kalendar, te od tamo možete skinuti i prijavnicu za tečaj.

 

Popis elemenata Hrvatske škole snowboarda možete pronaći u rubrici: "Elementi hrvatske škole".

 

I. dio specijalnosti – Pripravnik učitelja snowboarda

 

Polaganjem prvog dijela specijalnosti stječe se naziv Pripravnik učitelja snowboarda čime se stječe pravo članstva u ZTUSH-u.


Uvjet za pristupanje I. dijelu specijalnosti je navršenih 17 godina.
Pripravnik učitelja snowboarda ima mogućnost raditi uz mentorstvo licenciranog učitelja snowboarda, te na taj način odraditi praksu. Odrađena praksa u trajanju od najmanje 20 sati uvjet je za polaganje II. dijela specijalnosti.

Licenca Pripravnika učitelja vrijedi dvije godine od datuma polaganja ispita.
 

Ukoliko polaznik bude negativno ocijenjen iz 1 ili 2, navedene elemente moguće je ispraviti na jednom od idućih seminara ili tečajeva u roku od najviše dvije godine od pristupanja tečaju s kojeg su popravci ostali. Ako polaznik bude negativno ocijenjen iz 3 ili više elementa mora ponovno proći cijeli tečaj i polagati sve ispite iz I. dijela specijalnosti.

 

II. dio specijalnosti – Učitelj snowboarda

 

Nakon uspješno završenog I. dijela specijalnosti polaznik stječe pravo prisustvovanja na II. dijelu specijalnosti. Nakon završenog drugog dijela stječe naziv Učitelj snowboarda uz napomenu da za stjecanje licence mora obavezno položiti i Teoretski dio tečaja za učitelje snowboarda.


Ukoliko polaznik bude negativno ocijenjen iz 1 ili 2 elementa, navedene elemente moguće je ispraviti na jednom od idućih seminara ili tečajeva u roku od najviše dvije godine od pristupanja tečaju s kojeg su popravci ostali. Ako polaznik bude negativno ocijenjen iz 3 ili više elemenata mora ponovno proći cijeli tečaj i polagati sve ispite iz II. dijela specijalnosti.


Teoretski dio tečaja za učitelje snowboarda

 

Teoretski dio Tečaja sastoji se od slijedećih predmeta:

  • Osnove sistematske kineziologije        
  • Kineziološka metodika                       
  • Funkcionalna anatomija                     
  • Fiziologija športa                              
  • Osnove psihologije športa
  • Športska medicina
  • Osnove kineziološke statistike i informatike
  • Osnove teorije treninga
  • Zaštita na radu

Predavanja iz teoretskog dijela održavaju se najčešće krajem rujna i početkom listopada u dva produžena vikenda.

 

O točnim terminima i lokacijama predavanja i ispita svi prijavljeni će biti pravovremeno obaviješteni.

Uvjet za polaganje teoretskog dijela je prethodno položen prvi dio specijalnosti.


*INFORMACIJE ZA STUDENTE KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA
Polaznicima koji su diplomirali na Kineziološkom fakultetu i time položili sve ispite iz teoretskog dijela tečaja, ili nisu diplomirali, ali su tijekom studija položili sve navedene predmete priznaje se položen teoretski dio tečaja za učitelje snowboarda. U tu svrhu potrebno je u ured ZTUSH-a dostaviti ovjerenu potvrdu o položenim ispitima i ocjenama iz pojedinih predmeta.


*INFORMACIJE ZA STUDENTE DRUGIH FAKULTETA
Polaznici koji su tijekom studiranja na fakultetu položili neki od predmeta iz teoretskog dijela tečaja mogu biti oslobođeni polaganja određenog predmeta. Za priznavanje nekog ispita kao položenog potrebno je dostaviti predmetnom profesoru na uvid sadržaj i nastavne cjeline predmeta, te potvrdu o položenom ispitu. Na temelju navedene dokumentacije predmetni profesor odlučuje o priznavanju, odnosno nepriznavanju položenog ispita u sklopu teoretskog dijela tečaja.


Licenca

 

Nakon uspješno položenog I. i II. dijela specijalnosti, te teoretskog dijela, polaznik stječe naziv Učitelj snowboard), te pravo na IVSI licencu.

 

Licenca učitelja snowboarda traje 3 godine, te ju je potrebno obnavljati. Licenca se može obnoviti na seminaru za potvrđivanje licence u zaciji ZTUSH-a.

Nakon uspješno položenog cjelokupnog tečaja za učitelja snowboarda polazniku se izdaje uvjerenje o usavršavanju s kojim se naziv Učitelj snowboarda upisuje u radnu knjižicu.


Napomena: za izdavanje Uvjerenja potrebno je kod prijave za tečaj dostaviti tražene dokumente: Svjedodžba o završenoj srednjoj školi ili diploma, domovnica i športski životopis.

 

ISIA licenca - uskoro će biti zirani i kampovi za dobivanje ove međunarodno priznate licence. Detaljne informacije vezane za ISIA licencu biti će navedene uskoro.


Učlanjenje u ZTUSH

 

Pravo na učlanjenje u ZTUSH stječe se nakon uspješno položenog I. dijela specijalnosti i stjecanja naziva Pripravnik učitelja.


Za učlanjenje u ZTUSH potrebno je ispuniti prijavnicu prilikom tečaja, te poslati sliku za izradu iskaznice, te podmiriti troškove:

Članarina 50,00 kn godišnje
Iskaznica 30,00 kn
Amblemi 50,00 kn

Za učlanjenje u Hrvatski zbor učitelja i trenera skijanja morate biti naš član, trebate se učlaniti u neki od područnih zborova, te se zatim morate učlaniti u HZUTS kako bi mogli dobiti valjanu licencu.


dolje
 

Zahvaljujemo

Surf Shop
SURF SHOP - službeni dobavljač opreme
Elan
ELAN Snowboards
Horsefeathers
Horsefeathers

Početak | Tečajevi | Foto album | O nama | FAQ | Kontakt
Copyright © Zbor trenera i učitelja snowboarda Hrvatske. Web izrada InfoStudio.hr